ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lööf: S har gett oss ett skambud”

David Peterson · 4 Dec 2018
Uppdaterad 4 Dec 2018

Foto: TT


Annie Lööf (C) tycker inte att Socialdemokraterna mött de krav som hennes parti ställt. "Socialdemokraternas svar på Centerpartiets politiska krav är tyvärr långt ifrån tillräckliga," skriver Lööf i en debattartikel på Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

I förra veckan la Centerledaren Annie Lööf fram en lista på krav till Socialdemokraterna. Bland annat handlade det om friare hyressättning och liberalare arbetsrätt. Men Socialdemokraterna verkar inte ha mött kraven.

”Socialdemokraterna har kommit med ett skambud när det gäller en rad av de politiska krav som Centerpartiet fört fram. Om detta skulle vara slutsvaret kommer Centerpartiet rösta nej till Stefan Löfven,” skriver Annie Lööf i en debattartikel på Aftonbladet.

”En sista chans”

Men hon stänger inte dörren helt till Socialdemokraterna.

”Vi är beredda att denna vecka ge S en sista chans att möta upp våra krav på politiska reformer. Det innebär att vi behöver tydliga besked från S på ett antal områden,” skriver Centerledaren.

Bland annat handlar det om arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, äganderättsformer på landsbygden, skattesänkningar på jobb och företagande, möjlighet till återförening i migrationspolitiken och valfrihet i vården.

Tidigast på onsdag klockan 09 väntas talmannen lägga fram Stefan Löfven (S) som förslag till statsminister för riksdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro