ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lööf skickar en känga mot Löfven

TT · 6 Jul 2013
Uppdaterad 6 Jul 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Centerledaren Annie Lööf är mycket kritisk till S-ledaren Stefan Löfvens otydliga besked i regeringsfrågan, som han gav när han kom till Almedalen i går.

- Stefan Löfven bluffar, folk förväntar sig besked om med vilka han tänker regera — men Stefan Löfven vill inte regera med någon, säger Annie Lööf till TT och fortsätter:

- Men om de rödgröna får majoritet så är det de som ska regera. Jag tänker inte sätta mig i en Stefan Löfven-ledd regering.

Förra året Annie Lööf talade i Almedalen överraskade hon med att bjuda in de övriga Alliansledarna till Maramö, något hon inte förvarnat dem om. I år blir det inte några sådana överraskningar.

- Jag är väldigt nöjd med att alla partiledare kom till Maramö och att vi har satt i gång arbetet, så någon sådan inbjudan kommer inte i år. Jag fokuserar på jobben, landsbygden och miljön som våra tre viktigaste frågor.

Lööf efterlyste förra året en nytändning i Alliansen, något som hon nu tycker har skett.

- Det tycker jag. Dels har ju fem arbetsgrupper bildats som är i full gång med att forma Alliansens politik de kommande åren, dels fick vi en bra diskussion om att förena självkritik med en offensiv agenda för fler jobb till unga till exempel.

Huvudbudskapet i talet klockan 15 blir fler jobb genom växande företag, en giftfri vardag och miljöfokus samt att få liv i de bruksorterna som är på väg att försvinna i Sverige.

- Vi behöver vända avveckling till utveckling, säger Lööf.

Centern vill att Sverige totalförbjuder Bisfenol A och vissa parabener och fasar ut skadliga kemikalier.

- Det är många som nåtts av larmrapporter giftiga kemikalier i barnleksaker, plastgolven på förskolor och farliga parabener i solskyddskrämer. För Centerpartiet är det viktigt att vi konsumenter vet att det vi handlar ska vara giftfritt, säger Lööf.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro