ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lööfs kravlista – detta krävs för att Centern ska släppa fram Löfven

David Peterson · 27 Nov 2018
Uppdaterad 27 Nov 2018
"Nu behöver S ta ställning till detta", säger C-ledaren om kravlistan.

"Nu behöver S ta ställning till detta", säger C-ledaren om kravlistan. Foto: IBL


Centerledaren Annie Lööf har ett antal krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Sänkta skatter på jobb och företag, liberalare arbetsrätt och friare hyressättning är några av kraven på listan, rapporterar DN.

klar

Artikellänk är kopierad

På onsdag nästa vecka röstar riksdagen troligtvis om Stefan Löfven (S) som statsminister. För att han ska få uppdraget att bilda regering krävs det att 175 riksdagsledamöter inte röstar mot honom. Nu berättar Centerledaren Annie Lööf vad som krävs för att hennes parti ska trycka på den gula knappen och släppa fram Löfven, rapporterar Dagens Nyheter.

– Det är en gedigen lista på ett antal liberala krav. Det handlar om sänkta skatter på jobb och företag, att liberalisera bostads- och arbetsmarknaden och det handlar om att säkra valfriheten i välfärden. Men också om frihets- och äganderättsreformer för landsbygden. Specifikt kan det handla om kraftigt sänkta marginalskatter, reformerade turordningsregler, en liberalare arbetsrätt och friare hyressättning. En rad förslag som innebär att Centerpartiet får genomslag för den politik som vi har drivit under en lång rad av år, säger hon till tidningen.

Beslutet om kraven fattades av Centerns partistyrelse och riksdagsgrupp på ett möte i måndags. Annie Lööf kommer att överräcka kravlistan när hon träffar Stefan Löfven. Men hon ser det fortfarande som osannolikt att Centerpartiet släpper fram en socialdemokratisk regering.

– Dels är det en statsministeromröstning i nästa vecka, dels kommer vi att ställa ett antal skarpa liberala krav för S att ta ställning till. Skulle S godta detta kommer vi att överväga att rösta gult. Men nu behöver S ta ställning till detta, säger hon till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro