ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Löpningen rena terapin för Malin

Caroline Engvall · 16 Mar 2012
Uppdaterad 16 Mar 2012

När våren börjar spira vill vi ut och springa. Före detta friidrottaren Malin Ewerlöf Krepp lär dig hur i sin nya bok.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Ewerlöf Krepp sprang för Sverige i de stora mästerskapen under 1990-talet. Nu har hon skrivit en bok för att inspirera fler att börja springa.
Malin Ewerlöf Krepp sprang för Sverige i de stora mästerskapen under 1990-talet. Nu har hon skrivit en bok för att inspirera fler att börja springa.Foto: Urban Brådhe

Lagom till att löparvåren knackar på ytterdörren kommer före detta friidrottaren och löparen Malin Ewerlöf Krepps bok ”Bli en bättre löpare. På 1990-talet vann hon EM-silver på 800 meter i Budapest, men i dag är hon personlig tränare och siktar på att beta av några långlopp under 2012.

– Att få till det berömda ”flowet” inom löpningen  handlar om att anpassa träningen perfekt i början och inte sätta ribban för högt. Sedan gäller det att försöka få kontinuitet i träningen och hellre träna lite men ofta än mycket och sällan. Och att variera träningen så mycket att det inte hinner bli långtråkigt. 

För några månader sedan anklagade TV 4-programledaren och Expressenkrönikören Jenny Strömstedt löpning för att vara en småbarnsmammefälla- eftersom den inte kräver den tidsbokning som pappornas badmintontider tar. Det håller inte Malin Ewerlöf Krepp, själv trebarnsmamma, med om.

– För mig är ett löppass den bästa terapin. En timmes löpning tycker jag är mer rensning av hjärnan och på fyllning av batteriet hos sig själv än flera timmars egen tid i inaktivt tillstånd.

Hennes bästa löpartips från boken är att ha ett tydligt långsiktigt mål att träna mot.

– Och att variera sin löpning med intervallträning.

Andra löparböcker har Malin Ewerlöf Krepp inte så bra koll på – förutom en.

– ”Born to run” är en rolig bok eftersom den utspelar sig i en sådan annorlunda miljö, hos indianer i Sydamerika. Men den boken är mer intressant läsning om olikheter mellan våra kulturer än det är en bra löparbok …

Lästipset – här är veckans favoriter

För nybörjare  och proffs

Malin Ewerlöf Krepp ”Bli en bättre löpare ”. (Bonnier fakta)

En riktig allroundbok för såväl nybörjarkomigånget som för den mer rutinerade löparen – men också hur man förbereder sig mentalt och hur man kan lägga upp fiffiga löpscheman så att löpningen varar ända in till påska. För ovanlighetens skull en träningsbok som inte ger dåligt samvete (till den som inte orkar ta tag i sitt springande) utan bara pepp.

Högaktuellt om kulturkrockar

Chris Cleave ”Little Bee” (Brombergs)

Little Bee är en 18-årig familjelös flicka som efter en tid på flykt-ingförläggning i England kommer ut till ingen och ingenting. Högaktuellt om kulturkrockar och ett synnerligen stängt Europa – och en bästsäljare i USA.

tyghunden snuff skriver brev

Johan Höglund ”Tyghunden Snuff” (Abracadabra)

Går det verkligen att ”busringa” i brevform? Jajamensan. Johan Höglund låter tyghunden Snuff skriva märkliga brev till såväl stat som företag och som läsare skrattar man högt alternativt tar sig för pannan åt de korrekta/tokiga/arga svaren.

40-årskris som går åt skogen

Erik Helmerson ”Den onödige mannen ” (Pocketförlaget) 

Den trista storstadsmedelklassen får sig en rejäl snyting i Erik Helmersons igenkänningsstory om 40-årskrisande Per, som känner sig totalt onödig på tidningsredaktionen och hemma – tills han hamnar på ett glassigt jobb i London och allt går åt skogen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro