ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Loreen: "Danny är så jäkla duktig"

Anneli Sandberg · 8 Mar 2012
Uppdaterad 8 Mar 2012
Förra året var Loreen med i Melodifestivalen med ”My heart is refusing me”.  Låten blev  en hit men kom inte till final. I år är hennes låt ”Euphoria” segertippad.

Förra året var Loreen med i Melodifestivalen med ”My heart is refusing me”.  Låten blev  en hit men kom inte till final. I år är hennes låt ”Euphoria” segertippad. Foto: Urban Brådhe


Idol” blev hennes skola. Nu hoppas Loreen vinna Melodifestivalen och ta sig till Europa. ”Jag vill inte göra folk besvikna”, säger hon till Metros reporter inför helgens final.

klar

Artikellänk är kopierad

Du slog igenom i ”Idol” 2004. Har du någon gång ångrat din medverkan?– Nej, absolut inte. Jag skulle inte sitta här i dag om det inte vore för ”Idol”. Det var där jag fattade hur musikbranschen fungerade. Jag var så grön innan och massa frågor dök upp under tiden som jag fick svar på efter ”Idol”. Jag fick jobba på att hitta tillbaka och stärka mig själv och hitta magin som jag kände som barn. Och jag lyckades hitta det men det tog mig sju år.

Hur gjorde du?– Jag gick in i studion och lärde mig. Jag lärde mig att producera, skriva musik, producera musikvideor, allt runt omkring musiken. Och då lade sig ett lugn över mig. Och allt det kom ur ”Idol”. Det var min skola.

Förra året debuterade du i Melodifestivalen med ”My heart is refusing me” som inte kom till final men som blev en enorm hit. Kändes det som en revansch?– Det var otroligt skönt att det blev en hit. Det var ett statement för att sådan typ av musik funkar. Den är väldigt speciell.

Du är med i Melodifestivalen som lockar över tre miljoner tv-tittare, men själv äger du inte en tv. Hur går det ihop?– Haha, jag har inte en tv för att jag inte vill fastna framför den. Jag vill välja den info jag ska ta in. Jag kan kolla på Discoverychannel på datorn om jag vill. Men att sitta som en zombie framför rutan är inte min grej. Melodifestivalen är dock ett fint forum som innehåller mycket kärlek. 

Vad drömmer du om karriärmässigt? – Att få så bred publik jag bara kan. Jag vill skapa något som går hem hos den breda massan. Det fina, avskalade och enkla är vad jag vill visa. Att det är okej att vara ödmjuk samtidigt som man är stark.

När kommer debutplattan?– I september. Jag tycker att det är en höstperiod som passar plattans feeling.

Hur kommer den att låta?– Den blir dynamisk, filmisk, jag älskar filmmusik, och med en touch av beats. Beats sätter i gång något som gör att man släpper lös. Och det kommer att vara stories som man kan relatera till. Det finns en del som tror att det kommer att vara house, men det blir det inte.

Hur tror du att ”Euphoria” kommer att gå hem i Europa om du vinner på lördag? – Jag tror att de skulle gilla den. Sättet jag sjunger den på, att den är suggestiv i versen. Förhoppningsvis gillar de det.

Det pratas mycket om att det kommer att stå mellan dig och Danny i finalen. Vad känner du om det?– Det är klart att det känns lite konstigt. Danny är så jäkla duktig, hängiven och jobbar lika hårt som jag. Han håller ett fokus i allt kaos. All respekt till det han har skapat. Men Lisa Miskovsky har också jobbat hårt, och flera andra. Vi borde fokusera på alla. De andra glöms bort lite, men det tror jag ordnar upp sig på lördag.

Okej, men du är ju segertippad. Känner du en press av det?– Lite. Jag vill inte göra folk besvikna. Men jag försöker koppla bort pressen. Jag vet att jag inte kan göra mer än mitt bästa.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro