ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Loreen drar hit turister

Anneli Sandberg · 3 Jun 2012
Uppdaterad 3 Jun 2012

Foto: Osman Karimov/ap photo


Loreens seger i Eurovision song contest lockar turister till Sverige. Stora händelser får folk att få upp ögonen”, säger Peter Lindqvist på Stockholm Visitors Board.

klar

Artikellänk är kopierad

När Loreen tog hem segern i Baku innebar det inte bara att Sverige ska arrangera Eurovision song contest nästa år. Det innebar också att antalet flygsökningar till Sverige från Europa ökade med 50 procent jämfört med samma dagar i fjol. Enligt flygjämförelsesajten Sky-scanner ökade britternas sökning på flygresor till Sverige mest med hela 103 procent. – Stora händelser får folk att få upp ögonen för Sverige. Kungliga bröllop eller som nu Loreens vinst innebär stor mediabevakning och det blir i sin tur en positiv effekt på turistnäringen. Man kanske har haft landet i tankarna och så kommer man på att kolla upp resor hit när något stort händer, säger Peter Lindqvist, vd på Stockholm Visitors Board.

Just Stockholm har växt som turiststad de senaste sju åtta åren. De flesta utländska turisterna kommer från Tyskland, Norge, USA och England. – Men vad man inte ser i statistiken är alla dagsbesök från Ryssland sedan färjelinjerna från St Petersburg startade. Ryssarna har ökat betydligt i Stockholm, säger Peter Lindqvist.

Och när de turistar i Stockholm missar de inte ett besök på Junibacken. Loreen är inte den enda som lockar turister. Även Astrid Lindgren är populär. – Junibacken är en enorm grej i Ryssland. Och det är inte Pippi Långstrump de vallfärdar till Junibacken för utan för Karlsson på taket, säger Peter Lindqvist.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro