ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Loreen vidare till finalen

Anneli Sandberg · 25 Maj 2012
Uppdaterad 25 Maj 2012
Loreen under framförandet av det svenska bidraget ”Euphoria” under den andra semifinalen i Eurovision Song Contest  i går kväll. 

Loreen under framförandet av det svenska bidraget ”Euphoria” under den andra semifinalen i Eurovision Song Contest  i går kväll.  Foto: Tore Meek/ntb/scanpix


Det blev som väntat. Loreen tog sig till final i Eurovision Song Contest. Och hon är favorit hos flera spelbolag till segern i morgon. Men det finns några starka utmanare.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverige kan dra en lättnadens suck. I går passerade vi nålsögat, i det här fallet semifinalen i Eurovision Song Contest, och Loreen är därmed klar för final i morgon. Men vi var väl aldrig speciellt oroliga? Loreen har hela tiden varit favorittippad och enligt de flesta spelbolag runt om i Europa har hon bäst chans av alla att ta hem hela tjottaballongen i Baku. Men favoritskapet är ett tungt ok att bära. 

– Om jag låter förväntningarna bli en del av mitt performance kommer det att bli helt fel. Det skulle förstöra mitt uttryck. Det här med tävlingen tar jag ganska lätt på för jag vill inte falla offer för en lek. Man måste fråga sig varför man är med – egentligen, säger Loreen till TT Spektra. 

Det saknas dock inte utmanare till segern. Ryssland var tidigt en av länderna som pekades ut som Sveriges främsta hot. Babushkorna kan sno vinsten och göra lång näsa åt oss så låt oss inte ta ut någon seger i förskott. Bland medier på plats i Baku har även Turkiet seglat upp som en stark utmanare.

Förutom ”Euphoria” gick två andra låtar skrivna av svenskar vidare i går kväll. Detta innebär att totalt tio låtar i finalen har svenska låtskrivare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro