ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lossa sinnet med tång

Hannah Sjöström · 25 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Metros reporter testar behandlingen Fläkt av västkusten hos Anette Eriksson på Salt & Hav i Vasastan, Stockholm. Behandlingen tar en timme och fyrtio minuter och kostar 900 kronor.

Metros reporter testar behandlingen Fläkt av västkusten hos Anette Eriksson på Salt & Hav i Vasastan, Stockholm. Behandlingen tar en timme och fyrtio minuter och kostar 900 kronor. Foto: Isabel Svensson


klar

Artikellänk är kopierad

Tina och Peter vill göra något för att hjälpa människor att koppla av och må bra. Tång från Bjärehalvön blev svaret och nu sprids deras ekologiska tångprodukter på svenska spa-anläggningar. Tång har använts i flera tusen år inom läkekonsten och hälsokosten och tångbaden har länge haft en både renande och lugnande effekt. Varför inte använda tången på ett bättre sätt? Tina Brunius och och sambon Peter Ferdinandsson, civilekonom respektive miljöingenjör, startade bolaget Dharmazone med produktserien Möllevik för ett och ett halvt år sen.– Tången är en fantastisk råvara som det finns massor av och ju mer man plockar den, desto mer växer den, förklarar Tina. Tången plockas för hand, främst ute på Bjärehalvön där vattnet är friskt. – Tång suger dessutom åt sig gifter, förklarar Tina. Att utesluta mineralolojor och parabener i produkterna var självklart för dem. – Det finns olika teorier om mineraloljor men för oss känns det självklart att använda ekologiska, kall­­­pressade, vegetabiliska oljor i stället för restprodukter från oljeindustrin. Tången är naturlig, då vill vi gärna att resten av produkten också är det, säger Tina. Ekotänket genomsyrar allt inom företaget från råvarorna till transporter och förpackningar, och man skickar till exempel elektroniska fakturor i stället för pappersditon. Ekologiska spaanläggingar växer dock inte på träd. – Det är inte lätt för ensamma aktörer att bli Svanenmärkta, eller Krav-märkta men större spa-anläggningar borde vara ekologiska. Det borde ju gå hand i hand med hela spa-tanken, säger Tina Brunius

”Man borde tänka på vad man lägger på huden”

EKOTREND. Anette Eriksson, auktoriserad spa- och hudterapeut med ett litet personligt spa i Vasastan i Stockholm föll för Mölleviks ekologiska innehåll. – Det är positivt att man har tänkt ett steg längre när det gäller spaprodukter, säger hon.Ekotrenden växer inom spavärlden, men små egenföretagare som hon själv kan ha svårt att förändra allt på anläggningen till ekologiska alternativ. – Likaväl som man tänker på vad man äter så borde man också tänka på vad man lägger på huden.  Därför bör man också satsa på ekologiska spaprodukter, säger hon.    

klar

Artikellänk är kopierad

Hannah Sjöström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro