ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lovisa, 25, får betalt för att spela Pokémon Go

Caroline Engvall · 20 Jul 2016
Uppdaterad 20 Jul 2016
Lovisa Gärde har gjort business av Pokémon Go.

Lovisa Gärde har gjort business av Pokémon Go. Foto: Alamy/Privat


Världen har slukats av spelet Pokémon Go. Nu erbjuder Lovisa Gärde, 25, sina tjänster som professionell pokéwalker.

klar

Artikellänk är kopierad

Fånga Pokémons. Lägga ut lures. Gå flera mil per dag för att kläcka ägg. Lovisa Gärde, 25, har gjort business av att hjälpa Pokémon Go-spelare att komma framåt i det galet populära spelet. Hennes annons om pokéwalker-tjänsten hade bara legat ute några timmar på Blocket när hon blev överöst av meddelanden från nyfikna personer.

– De flesta hör av sig om hjälp med att kläcka sina ägg eller att ta hand om deras profiler medan de jobbar eller reser. Lite som en hundvakt, fast för Pokémons, säger Lovisa Gärde.

► LÄS MER: Nu kommer utmanaren till dejtingapparna – PokeMatch

Till vardags jobbar hon som digital datastrateg och idén till hennes tjänst föddes efter att hon och hennes kollega hade varit ute och jagat Pokémons tillsammans under sina jobbluncher.

Under en semesterdag insåg hon hur mycket hon saknade jakten – och erbjöd sig att ta hand om hans profil när han arbetade.

– Jag tänkte ändå vara ute och spela hela dagarna. Då kunde jag lika gärna ha med Fabians mobil så att han inte skulle halka efter mig i level.

Lovisa provade att skapa en Blocketannons för tjänsten och blev glatt överraskad av den positiva responsen. Hon ställer upp och tar över kundernas telefoner i alla väder och tar mellan 50 och 100 kronor betalt beroende av hur uppdraget ser ut.

De som efterfrågar hennes tjänster är Pokémonspelare som snabbt vill boosta sina profiler eller tävla mot sina vänner. Hon har inte märkt av någon typisk åldersgrupp eller kön bland de som hör av sig.

– Det är roligt, Pokémon Go verkar alltså utövas inom alla.

► LÄS MER: Pokémonspelare slängde sig över hennes barn: ”De blev livrädda”

Lovisa säger att hon alltid har älskat Pokémon – både spel och filmerna - ända sedan hon var liten. Många av de spel hon spelade som barn gick ut på att utföra vissa uppgifter, oavsett om det var att kläcka ett ägg, fånga en viss Pokémon eller få sin favorit-pokémon att utvecklas.

– Man fick alltid en belöning när man väl klarat uppgiften. Samma sak gäller för Pokémon Go. Det är en bonus att jag alltid har älskat naturen och att vara ute och röra på mig i den riktiga världen. Speluppbyggnaden ger en kontinuerligt glädjeboost och pepp via uppdragen som gör att man vill fortsätta spela.

Lovisa Gärde ser fram emot att tillbringa semestern med att jaga andras Pokémons. – Nu har jag möjlighet att få göra lite nytta under min semester.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro