ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lovisa, 7, har samlat tusentals kronor till hem för sjuka barn

Alva Forsberg Fierro · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016

Foto: Privat/ Like Home


Lovisa har startat en insamling för att Ronald Mc Donaldhuset i Göteborg – ett hem för sjuka barn och deras familjer – ska kunna byggas ut och ta emot fler familjer. Det är så många familjer som behöver och vill bo där, men köerna är långa och därför får man inte alltid plats”, säger mamma Helena Olsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i oktober som 7-åriga Lovisa från Skene bestämde sig för att starta en insamling – till förmån för sin sjuke storebror och andra sjuka barn.

Hennes bror lider av juvenil polypos – en tarmsjukdom som gör att han måste operera bort polyper varje år. Eftersom familjen bor långt från sjukhuset i Göteborg, har de i bland haft turen att få bo på Ronald Mc Donalds hus i Göteborg – en tillflyktsort där barn som har långt till sjukhuset kan få bo för att slippa pendla. 

– Det har blivit mycket lättare att hantera operationerna eftersom hela familjen kan vara tillsammans där. Det finns andra barn att leka med och trevlig personal som alltid finns tillgänglig så Lovisa tycker jättemycket om det, säger mamma Helena Olsson till Metro. 

►LÄS MER: Frisörerna jobbar gratis – för att samla pengar till cancersjuka barn

På Ronaldhuset säljs även ”Like-Home”-armand, där vinsten går till att bygga ut sjukhuset. När Lovisa fick syn på dem ville hon göra en egen insamling till Ronaldhuset.

– När jag frågade hur hon hade tänkt att få ihop pengarna sa hon att hon ville tillverka egna armband och anordna en loppis, säger Helena. 

Sagt och gjort. Helena hörde av sig till Like Home och startade ett samarbete och nu skickar de över material så att Lovisa kan tillverka armbanden. Armbanden kostar 100 kronor och av dem går 90 kronor till Ronald McDonalds hus. 

►LÄS MER: Rullstolsburne Aron simmade i 13 timmar – samlar pengar till Barncancerfonden

Hittills har Lovisa lyckats samla in 8 300 kronor till insamlingen som ska pågå februari ut. På loppisen som hon anordnade fick hon ihop cirka 3 500 kronor.

Pengarna går till byggandet av 13 nya rum i Ronaldhuset och förhoppningen är att fler familjer ska få möjligheten att bo där mellan sjukhusvistelser. 

– Nu har även ett antal kändisar kommit in i bilden som ska hjälpa till att marknadsföra armbanden, det känns jättekul, säger Helena.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro