ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lubna blev sexuellt utnyttjad av pedofilliga

Åsa Larsson · 28 Nov 2014
Uppdaterad 29 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Lubna heter egentligen något annat.
Lubna heter egentligen något annat.Foto: BBC

När Lubna var i tonåren fastnade hon i en av pedofilligorna nät i brittiska Rotherham. Hon är ett av alla barn som utsattes för övergrepp under 00-talet.

Mellan åren 1997–2013 pågick organiserade övergrepp mot barn och unga i den brittiska staden Rotherham , något som redovisades i en rapport i augusti i år. Förövarna var kriminella gäng, mestadels av pakistanskt ursprung, och minst 1 400 unga tros ha fallit offer för brotten. Det rör sig om våldtäkt , tortyr, bortföranden och trafficking av barn.

I rapporten berättas om fruktansvärda övergrepp där barn bland annat blivit indränkta i bensin och sedan hotade med att bli tända eld på och flickor så unga som 11 år som blivit våldtagna av flera män. Vittnesmålen är många och ingen vet hur många offren är.

En av de drabbade var Lubna, som egentligen heter någonting annat. För BBC berättar hon om hur det började:

– När jag var 15-16 år gammal blev jag medbjuden till shisha-barer i Yorkshire. Några av männen försökte komma mig närmare och de gjorde som de ville med mig, på sätt som jag inte ville.

Hon trodde att männen som hon träffade var hennes vänner.

– Jag trodde att de brydde sig om mig, säger hon.

Men männen tog sig henne in på livet med hjälp av alkohol och droger och slutligen började de utnyttja henne sexuellt. Hon började skada sig själv och försökte så småningom ta livet av sig.

– Jag kände mig så värdelös.

Hennes far upptäckte till slut att Lubna hade väldigt många vänner på Facebook och började undra, varpå det hela uppdagades. Nu har Lubna fått hjälp och tagit sig tillbaka till skolan. Hon går nu på universitetet.​​

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro