ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

LUF i Stockholm: Legalisera incest och nekrofili

Ida Gustafsson · 21 Feb 2016
Uppdaterad 22 Feb 2016
Cecilia Johnsson är ordförande för LUF Storstockholm som i dag föreslog att nekrofili och incest blir lagligt.

Cecilia Johnsson är ordförande för LUF Storstockholm som i dag föreslog att nekrofili och incest blir lagligt. Foto: LUF Storstockholm


Storstockholmsdistriktet för Liberalernas ungdomsförbund, LUF, beslutade i dag att de vill verka för att det ska bli lagligt med incest och nekrofili. Det var en stor majoritet som röstade för”, säger LUF-ordföranden Cecilia Johnsson till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i dag under ungdomsförbundets årsmöte som förslaget om att legalisera incest och nekrofili lades fram, vilket Nyheter24 var först att rapportera om. 

Förslaget var att syskon som var över 15 år ska med varandras samtycke få ha sex. 

– Det handlar om att syskon som vill ska få ha sex. Vi tycker inte att lagen ska moralisera över val av sexpartner, säger Cecilia Johnsson, ordförande för LUF Storstockholm till Metro.► LÄS MER: Erik har sex med djur: "Jag följer inte lagen" 

Och förbundet föreslog även att den som vill ska få skriva i sitt testamente att andra kan ha sex med ens döda kropp. 

– Vi vill i princip det, men förslaget handlar inte om nekrofili utan det handlar om att man ska få göra vad man vill med sin kropp när man är död. Och det blir i princip nekrofili, säger Cecilia Johnsson. 

Men vad är det ni menar i förslaget om det inte uttryckligen är nekrofili?

– Man ska kunna skänka sin kropp till välgörenhet, om det finns någon sådan, till forskning eller museum. Det handlar egenligen att man ska få göra vad man vill med sin kropp. 

► LÄS MER: Skelettkvinnan skrattade åt nekrofili-text

Men förslagen stöds inte av moderpartiet Liberalerna, skriver Aftonbladet. 

– Jag är inte så förvånad, vi har mycket förslag som de inte ställer sig bakom. Vi är fristående och får tycka vad vi vill. De tycker att vi är radikala, men det är ungdomsförbundens jobb att vara radikala. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro