ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lugn, det här kan gå vägen ändå

Leif Granlind · 2 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lugn. Jag är på bra humör och säger: Det här kan gå vägen ändå. Det är bättre att Sverige gör den här skitinsatsen nu och inte mot Grekland. Det är bättre att Sverige får förlora mot ett piggt och motiverat Ukraina än att vinna mot ett ointresserat Slovenien. För nu får Lars Lagerbäck definitivt veta att han har en del att jobba med. ”Blir en kombination av att träna defensiven och offensiven”, sa han på presskonferensen. Bra, du har en vecka på dig.

Spelarna får veta att de måste höja sig flera snäpp. Bra, då är de taggade i premiären.

Men det bästa av allt är att nu sänks förväntningarna. Sverige ­hamnar i favoritpositionen: att slå ur underläge.Och på själva planen kom faktiskt ett riktigt viktigt besked i går. Kim Källström visade nämligen att han är den spelfördelare på mitten som blågult behöver. I passningsspelet blandar han långa djupa bollar med korta på fötterna. Korta på fötterna – det gillar Zlatan.

Och på fasta situationer är han alltid ett farligt vapen med sin vänsterfot. Lagerbäck var av en annan åsikt efteråt och ville i stället hylla Zlatan och Mellberg som enda utropstecken individuellt. ”Han slår bort för många passningar”, sa han om Källström. Jag räknade till två rena felpassningar.

Jag vet ingen mittfältare som har en felfri pass­ningsprocent i 90 minuter.Kanske Lagerbäck vet.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro