ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lugnande medel inte journalfört

TT · 10 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den läkare som misstänks för dråp på en liten flicka har inte journalfört den dos lugnande medel som rättsläkaren hittat i spädbarnets kropp.Dosen var 1000 gånger högre än vad som är normalt.

Kärnan i brottsmisstanken mot läkaren är bland annat att den stora dos av det lugnande medlet tiopental som återfanns i spädbarnets kropp är inte införd i barnets sjukjournaler, erfar TT.Det handlar, enligt obduktionsprotokollet, om en dos som ligger tusen gånger över den normala dos som brukar ges och därmed långt över de nivåer man kan se vid dödliga förgiftningar.Enligt TT:s källor förnekar den dråpmisstänkta läkaren att hon har givit tiopental till barnet och hävdar att hon bara givit morfin i normala doser.Även morfinhalten hos barnet låg på nivåer som leder till dödliga förgiftningar, enligt uppgifter till TT.Det misstänkta brottet avslöjades sedan Västerortspolisen beordrat en obduktion av den döda flickan. Bakgrunden till det beslutet var att barnets familj anmält att det var " något konstigt" med barnets död efter att hon fått hjärnblödning på grund av en överdosering av natrium.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro