ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lukas grönvita hjärta ska ge Bajen guld

Metro Stockholm MAGNUS HAGSTRÖM · 6 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lukas grönvita hjärta ska ge Bajen guld Man kan ladda upp på olika sätt inför en SM-final i handboll. Hammarbys matchhjälte från semifinalen mot Skövde i måndags, 23-årige mittnian Lukas Karlsson, valde att gå och titta på premiärmatchen för ett annat Hammarbylag. När Bajen Speedway mötte Piraterna på Gubbängen var Lukas på plats tillsammans med några lagkompisar. ­Jag har varit ute och kollat några gånger förut. Första gången gjorde jag misstaget att stå i kurvan och fick ögonen fulla av grus. Ni är några stycken i laget som inte bara spelar i Hammarby, utan också håller på klubben. Spelar sådant någon roll?

­Det blir en större samhörighet med supportrar och klubben och jag tror att det kan betyda det där lilla extra. Men det finns också de som inte har klubbkänslan med sig och ändå ger allt för gruppen. Sen tror jag det är svårt att inte bli bajare efter att ha klivit in på planen och upplevt atmosfären. Vi har också en tränare, Magnus "Nollan" Grahn, som är bra på att ta fram känslan att man kämpar för laget och märket. Målskyttet fördelas på många händer i Hammarby. Är ni ovanligt oberoende av enstaka målskyttar?

­Det stämmer att vi har många som kan gå in och göra tio mål och det är en väldig styrka. Lagsammanhållningen gör att de unga vågar kliva fram och ta avslut, de känner att de inte bara är där för att spela andrafiolen. I handboll har lagen lika många anfall. Är det lika roligt med lyckat försvarsspel som bra anfallsspel?

­Min största roll har varit i anfallsspelet men känslan i ett bra försvarsspel är också otroligt skön. Man vet hur frustrerande det är för motståndaren när det funkar. I år har jag klivit in ett hack i försvaretoch är mer i hetluften. Det är kul att få smälla på också, och inte barata smällar. Du har blivit lite bitigare med åren.

­Nu ligger jag kring 80 kilo, det är lagom för mig. Jag möter killar som väger kring 95-100 kilo och det är ingen idé att lägga på tre kilo om det gör att jag tappar snabbhet. De kommer ändå att vara större än mig.

För ett par år sedan var Hammarby Handboll de brutna löftenas förening och det var upprorsstämning i spelartruppen. Hur hanterade du konflikten med ledningen?

­Jag var en av dem som inte funderade så mycket. Som en av de yngre var jag fortfarande entusiastisk och ville inte slösa tid på att strejka. Jag kände att det kunde bli något riktigt bra i Hammarby. Var det aktuellt med strejk?

­Det var på tapeten och jag förstår dem som hade andra åsikter än mig om hur vi skulle ställa oss mot klubben. Men jag kom fram till att jag inte ville missa det här, de sportsliga framgångarna gjorde att jag ville köra vidare. Sen kom det in fler bra personer i organisationen. Vi fick en del tunga besked, men till skillnad mot tidigare var de ärliga och det var skönt. Det finns fortfarande bekymmer i föreningen men spelarna lämnas utanför och det går att garva åt det som varit. Vilket är störst ­ att vinna U21-VM eller ta SM-guld?

­SM-guld. Det är något man jobbat för under en längre tid. Men det var fantastiskt kul i Brasilien när jag var med och vann U21-VM. Kommer du att vara onykter efter ett SM-guld?

­Det får vi se É

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Stockholm MAGNUS HAGSTRÖM
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro