ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Luke, 20, visar upp sin stomipåse: "Inget att vara rädd för"

Alva Forsberg Fierro · 25 Aug 2015
Uppdaterad 25 Aug 2015
Efter operationen ville Luke visa andra att ulcerös kolit kan drabba vem som helst.

Efter operationen ville Luke visa andra att ulcerös kolit kan drabba vem som helst. Foto: Facebook


Luke bestämde sig för att inte skämmas längre och lade ut en bild på sin stomipåse på Facebook. Nu hyllas bilden på sociala medier.

klar

Artikellänk är kopierad

Luke Bennett, 20, studerar vid Swansea University i Wales och är utåt sett en helt vanlig kille. Men för fyra år sedan fick han diagnosen ulcerös kolit, en inflammatorisk tarmsjukdom som gör att tarmens funktion försämras, rapporterar BBC.

Sedan dess har han varit tvungen att kontinuerligt ta medicin och steroider för att hålla magen i gång, men på senare tid har inte medicinerna inte hjälpt. För sex veckor sedan bestämde han sig därför för att genomgå en operation och fick då en så kallad stomi, en tarmöppning på magen.

– Det var en lång och tuff process men jag tänkte: Varför ska jag vänta tills jag är så pass sjuk att operation är oundvikligt? Säger han till BBC.

LÄS MER: Stina, 26: ”Vissa bajsar med rumpan och andra med en påse”​

Efter operationen ville Luke visa andra att ulcerös kolit kan drabba vem som helst. Därför lade han upp en bild på sig själv med stomipåse på magen på Crohn and Colitis Facebooksida, en välgörenhetsorganisation som arbetar med att öka kunskapen kring mag- och tarmsjukdomar.

Bilden hyllades med en gång och har hittills visats över en miljon gånger. Av cirka tusen kommentarer har endast två varit negativa.

– Jag hoppas att jag kan visa andra som lider av den här sjukdomen och ska opereras att det inte finns något att vara rädd för, säger han till BBC.

LÄS MER: Stomi-modellen Bethany inspirerar fler

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro