ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lundgren och Haag bildar popgrupp i nytt historiskt musikprogram

Gustaf Larsson · 8 Aug 2018
Uppdaterad 8 Aug 2018
Kakan Hermansson, Erik Haag, Olof Wretling och Lotta Lundgren som popgruppen LEKO.

Kakan Hermansson, Erik Haag, Olof Wretling och Lotta Lundgren som popgruppen LEKO. Foto: Pressbild/Nexiko


De folkkära historieätarna Lotta Lundgren och Erik Haag kommer tillbaka med ett nytt program i vår. I “Bandet och jag följer de den svenska musikhistoriens omvandling genom en fiktiv popgrupp. “Någonting ska man ju betrakta den här utvecklingen genom”, säger Lotta Lundgren till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Duon Lotta Lundgren och Erik Haag har på senare år gjort sig kända för att följa den svenska mattraditionens bana genom historien. Nu ska de göra samma sak, fast med den svenska musikhistorien.

I duons nya program “Bandet och jag”, bildar de den fiktiva popgruppen LEKO tillsammans med Kakan Hermansson och Olof Wretling.

– Någonting ska man ju betrakta den här utvecklingen genom och då tyckte vi att det var roligt att göra det genom en popgrupp, som har lånat vissa drag från Abba, säger Lotta Lundgren till TT.

Från progg till solokarriär

Under resans gång kommer de bland annat ta sig igenom genrer som progg, dansbandsschlager, syntmusik och även testa lyckan i sina egna solokarriärer. Syftet är att tittarna genom musiken ska få följa ett land i omvandling.

–  Bara under min livstid har Sverige genomgått enorma förändringar. Det handlar om svenskarnas resa från ett kollektiv till fullskalig individualism. Eftersom vi 2018 lever i något slags högerns 1968 så kändes det roligt att börja vår berättelse i vänsterns 68, avrundat till 70, säger Lotta Lundgren till TT.

“Bandet och jag” spelas in i detta nu och är tänkt att mynna ut i fyra delar. Till varje avsnitt kommer LEKO att framföra en genrespecifik låt, komponerad av producenten och “Idol”-jurymedlemmen Alexander Kronlund.

“Det är fantastiskt att arbeta med Erik, Lotta, Kakan och Olof. Vi har ett manus, baserat på fakta, men arbetar mycket med improvisation. Allt jag vet på morgonen när vi startar är att alla fortfarande kommer att vara vid liv till kvällen”, säger producent Karin af Klintberg om programmet.

Programmet väntas ha premiär i SVT våren 2019.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro