ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lundqvist är kung Henrik i New York

Mona Johansson · 3 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Tillsammans med veteranerna Jaromir Jagr och Brendan Shanahan är Henrik Lundqvist den som drar mest fotoblixtar i Rangers. 

Tillsammans med veteranerna Jaromir Jagr och Brendan Shanahan är Henrik Lundqvist den som drar mest fotoblixtar i Rangers.  Foto: Peter Lindholm


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

SLUTSPEL. Ska New York Rangers ta sig vidare i NHL-slutspelet måste Henrik Lundqvist också erövra Buffalo. Helst redan i natt.– Det gäller att hålla nere misstagen. För mig är det bara att spela så bra som möjligt, säger Lundqvist.Efter tisdagens rafflande seger hemma i Madison Square Garden, som utjämnade matchserien mot Buffalo Sabres till 2-2, belönades laget med en träningsfri dag. Fyra raka bortaförluster mot Buffalo talar dock inte för Rangers som måste vinna i Buffalo antingen i kväll eller på tisdag för att ha en chans att ta sig vidare i NHL-slutspelet. – Senast förlorade vi med 3-2, men spelade bra. Jag tror alla i laget vet att vi kan spela bra även där uppe, säger Lundqvist när han pustat ut efter den sista träningen innan laget ska sätta sig på flyget upp till Buffalo.

Lundqvist är tillsammans med veteranerna Jaromir Jagr och Brendan Shanahan de spelare som journalisterna flockas runt omkring. Men det innebär också att pressen är hård på den 25-årige svenske målvakten.– Klart att du lever under press, men samtidigt är det kul. Det är intensiva matcher, men det är ju därför man spelar.Det märks att Henrik, eller "Hank" som Jagr kallar honom, trivs med tillvaron och att självförtroendet är på topp.– Jag har haft flyt, men hela laget har fått bättre självförtroende sedan vi började vinna mer efter jul. Vi har börjat spela enklare och bättre defensivt.

Kampen om Stanley Cup känns ovanlig oviss i år. Lundqvist menar att Rangers är ett av många lag som kan gå hela vägen.– Man vet aldrig vad som kan hända. Det ser i alla fall mycket bättre ut för oss än förra året. Då var många i laget skadade och personligen var jag inte hundra procent. Det är stor skillnad i det här slutspelet.

Lagkamraterna och medierna i New York talar mycket om Lundqvist förmåga att fokusera. – Målvaktsspel är mycket fokus, konstaterar Lundqvist som gjort en så bra andra NHL-säsong att han återigen nominerats till Vezina Trophy, priset som går till NHL:s bästa målvakt.– Första månaden av säsongen var det lite upp och ner. Sedan har det funkat bra och efter uppehållet ännu bättre. Vad det beror på? Jag tror att jag satte mer press på mig själv att prestera bra.New York Rangers andre svensk, Michael Nylander, vilade från torsdagens träning på grund av en efterhängsen förkylning, men väntas medverka i kvällens match.

klar

Artikellänk är kopierad

Mona Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro