ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lungpest härjar i Kina

TT · 3 Aug 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Två personer har dött av lungpest i västra Kina. Staden där utbrottet rapporterats har isolerats för att hindra smittspridning, rapporterar statliga medier.Ytterligare tio personer har insjuknat i området som ligger i den glest befolkade regionen Qinghai. Staden Ziketan med omgivningar har spärrats av, enligt ett uttalande från Kinas hälsodepartement. Ziketan har runt 10 000 invånare, i huvudsak tibetaner.Kina drabbas då och då av utbrott av pest, som främst sprids via råttor och loppor. Lungpest sprids via luften och är extremt smittsam. Obehandlad sjukdom leder oftast till döden.

Enligt WHO är inte larmet om lungpest i västra Kina alarmerande.- Det är inget nytt. Det har varit sporadiska fall rapporterade genom åren, sade WHO:s talesperson i Peking, Vivian Tan.Hon sade att WHO har kontinuerlig kontakt med kinesiska myndigheter. Det faktum att utbrottet har inträffat i en avlägsen del av landet gör det lättare att bemästra.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro