ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurad av inspektören – läs läsarnas värsta uppkörningsupplevelser

Filip Häggberg · 10 Apr 2016
Uppdaterad 25 Jan 2017
En person hamnade i bråk med instruktören under första uppkörningen – och fick samma andra gången.

En person hamnade i bråk med instruktören under första uppkörningen – och fick samma andra gången. Foto: Alamy


De flesta är nervösa inför sin uppkörning och begår misstag. Metro har varit i kontakt med fem personer som blivit kuggade på sitt körprov. "Jag blev tillsagd att parkera på en förhyrd plats", säger en person.

klar

Artikellänk är kopierad

Man, 25 år.

– Det värsta jag har varit med om är när jag kuggade för att jag växlade för mycket. Inspektören sa att jag medvetet utsatte bilen för slitage, vilket jag så klart inte gjorde. Han hotade till och med mig och sa att jag skulle behöva betala för reperationen om bilen var trasig.

Kvinna, 24 år.

– Under min andra uppkörning bad inspektören mig att parkera vid ett sjukhus. Problemet var att alla lediga platser var förhyrda, men jag blev tillsagd att parkera ändå. Dumt nog gjorde jag det och blev naturligtvis kuggad.

Man, 32 år.

– På min första uppkörning blev jag kuggad vilket slutade med en stor diskussion med inspektören. Vi skiljdes inte som vänner. Nästa gång jag körde upp fick jag samma inspektör, som började med att beordra mig att göra en helkontroll av bilen, och då menar jag att jag fick kontrollera allt. Jag kuggade då också, givetvis.

LÄS MER
Inspektören: De värsta missarna jag varit med om under uppkörning

Kvinna, 22 år.

– Jag hade haft en förskolelärare som lärt mig att vara övertydlig med att visa att jag hade uppsikt på båda sidorna. Väl på uppkörningen blev jag kuggad på att jag tittade för mycket åt sidorna – och för lite framåt.

Kvinna, 30 år.

– Jag körde upp i ett område jag inte kände till och körde 50 genom ett område som hastighetsbegränsningen var 30 på. Självklart blev jag kuggad, säger folk då. Grejen var att 30-skylten var helt skymd av buskar, så jag hade ingen aning om att jag körde för fort. Inspektören tyckte att jag borde vetat att det fanns en skola i närheten, men hur skulle jag veta det?

LÄS MER
Här är det lättast att ta körkort – ”Skulle aldrig köra upp i Stockholm”
klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro