ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade ambulans att lämna uppdrag – nu är falsklarmare hittad

Linnea Bergman · 3 Aug 2017
Uppdaterad 3 Aug 2017
Falsklarmaren har ställt till en hel del problem i Moratrakten de senaste veckorna.

Falsklarmaren har ställt till en hel del problem i Moratrakten de senaste veckorna. Foto: TT/Alamy.


Gång på gång har en person i Mora ringt in till SOS Alarm om trafikolyckor, misshandelsfall och bränder. Alla påhittade. Men med hjälp av mobilspårning har man nu hittat den misstänkta personen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det första påhittade larmsamtalet kom in för knappt två veckor sedan, under natten torsdagen den 21 juli.

Enligt larmet skulle det vara en trafikolycka med flera inblandade bilar på Svedjärnsvägen i Mora. Men när räddningstjänsten kom dit fanns det ingen olycka.

Sedan dess har samtalen bara fortsatt. Under tre dagars tid kom fyra larm som visade sig vara påhittade in. Ett samtal om en trafikolycka i Hånåkni där minst en person skulle vara avliden visade sig inte ha inträffat.

På lördagen kom ett falsklarm om en misshandel. Och larmet om en allvarlig trafikolycka på riksväg 70 i höjd med Fu visade sig inte heller stämma.

– När vi och ambulans hade sökt av området och intilliggande vägar kunde vi konstatera att det var en falsklarmning – den fjärde i raden på tre dagar, skrev då Johan Szymanski, räddningschef vid räddningstjänsten, i ett pressutskick.

Sedan dess har det fortsatt. Vid ett av falsklarmen åkte en ambulans ifrån ett pågående ärende för att prioritera vad som senare visade sig vara en påhittad händelse.

Men nu hoppas polisen att de fått bukt med problemet, rapporterar SVT Dalarna. Man har lyckats spåra var den mobiltelefon som använts för samtalen har befunnit sig, och på så sätt hittat fram till en person som nu är skäligen misstänkt för att ha ringt samtalen.

– Det är en stor vinst för oss, så att vi kan få slut på falsklarmen”, säger förundersökningsledaren Marcus Peter till SVT Dalarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro