ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade barn med charm före våldtäkten

metro · 10 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

den 35-årige man som är misstänkt för att ha våldtagit tre tonårsflickor som han fått kontakt med via olika ungdomssajter på internet åtalades i går. Han åtalades också för att ha ofredat och hotat ytterligare fem flickor.

VÅLDTÄKT MOT BARN I ett av fallen rör det sig enligt åklagaren om våldtäkt mot barn, eftersom offret var 14 år. Trots att flickans mamma uttryckligen förbjöd det fortsatte mannen att ta kontakt med dottern under flera månader, och flera oskyddade samlag genomfördes. De övriga två våldtäkterna ska ha skett i mannens hem i en stad utanför Stockholm, respektive på mannens arbetsplats vid Stureplan. I det senare fallet bjöd mannen först på sprit så att den 15-åriga flickan blev redlöst berusad. Därefter ska han, enligt åtalet, ha utnyttjat hennes hjälplöshet och genomfört ett samlag.

HUNDRATALS NAMN I mannens hem har polisen hittat listor med namn på hundratals unga flickor i åldern 13–17 år som han haft nätkontakt med. I åtminstone fem fall misstänks han ha trakasserat och i vissa fall hotat unga flickor. Till en 15-årig flicka i Uppsala ska han till exempel ha sagt ”jag ska våldta dig” och ”jag ska skaffa barn med dig fast du inte vill”. Mannen kontaktade sina offer via ungdomssajter, där han först framstod som förtroendeingivande och förstående.

HAR FÅTT FÖRTROENDE – Det här är en person som det varit lätt att prata med och få förtroende för. Många av de här flickorna har sökt kontakt och bekräftelse, och här har de hittat någon som lyssnar, säger Helena Haag på polisens ungdomsgrupp. Mannen förnekar brott.   

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro