ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade hundratals med penispiller

John Lindblom · 4 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Tabletterna skulle förstora könsorganet – var vanliga kalciumpiller

klar

Artikellänk är kopierad

kalciumpiller. Hundratals manliga kunder nappade på affärsidén som snabbt och enkelt skulle förstora könsorganet.

Men tabletterna var vanliga kalciumpiller, inhandlade på Ica.

Nu har en 29-årig stockholmare dömts till ett och ett halvt års fängelse för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott efter att ha undanhållit 1,6 intäktsmiljoner från beskattning. Den fällande domen baseras på en succéartad internetförsäljning mellan 2004 och 2006.

Via hemsidor gjordes beställningar från både svenska och utländska adresser. I olika Icabutiker köpte 29-åringen kalciumtabletterna som tillsammans med en speciell penismanual med ”övningsinstruktioner” skulle förstora snoppen. Kalciumtabletterna skickades i väg i Icas egna kalciumburkar med omgjorda etiketter.

Enligt Attunda tingsrätt utdöms extra kännbart fängelsestraff då den skattebrottsliga verksamheten även haft ”klara bedrägliga inslag”.

Trots att 29-åringens verksamhet var en ren bluff var det enligt honom själv få som klagade. De som gjorde det fick pengarna tillbaka. Försvarets Robert Nilsson överväger ett överklagande.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro