ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade med sig 13-åriga flickvännen på brottsturné – nya Bonnie & Clyde” gripna

Aron Andersson · 18 Jan 2015
Uppdaterad 18 Jan 2015
Här går paret in i Walmart-butiken i Manning.

Här går paret in i Walmart-butiken i Manning. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

De jämförs med gangsterparet Bonnie & Clyde. 18-åringen och 13-åringen var på brottsturné i två veckor. Nu har de gripits av polis.

Under sin tid på flykt ska paret bland annat ha stulit minst två bilar och gjort sig skyldiga till vapenbrott. 18-åringen kommer dessutom åtalas för att ha lurat sin 13-åriga flickvän från hennes hem. 

I torsdags gick polisen ut och efterlyste de två tonåringarna Dalton Hayes och Cheyenne Philips, båda hemmahörande i delstaten Kentucky i USA. De hade då varit borta i 12 dagar. Men övervakningsbilder hade fångat dem båda när de parkerat en stulen bil utanför en Walmart-butik och därefter gått in i butiken, skriver NBC News.

”Det är absolut nödvändigt att de här två hittas och grips då deras beteende blir alltmer skamlöst och farligt”, skrev det lokala poliskontoret i Grayson County då i ett uttalande.

Redan den 3 januari anmäldes Cheyenne Philips som försvunnen av sin pappa. Hon hade nyligen börjat dejta 18-årige Dalton Hayes och pojkens föräldrar visste inte att flickvännen var så ung som 13 år. 

Nästa dag kraschade paret en bil på flykt från polisen. I kraschen förstördes egendom för tiotusentals kronor då de körde bilen genom en farm för nötkreatur. Efter att ha gömt sig undan polis stal de en röd pickup, i vilken det låg ett gevär.

Den 6 januari skickade Dalton Hayes ett textmeddelande till sin mamma:

”Mamma, oroa dig inte. Jag mår bra – gott om pengar och mat. Älskar dig, god natt, sov gott.”

Paret befann sig då på flykt i den röda pickupen, en Toyota, som sedan alltså fångades på övervakningskamera utanför ett Walmart i Manning, i delstaten South Carolina, söder om Kentucky. Det var nu den 12 januari. Inne i butiken ska de ha löst in en stulen check. Men butikens personal misstänkte inget, enligt ABC News.

18-åringen och 13-åringen fortsatte söderut och dumpade senare pickupen, efter att ett vittne sett bilen och larmat polis. De stal istället en silvrig Toyota Tundra i delstaten Georgia. Den anmäldes stulen den 14 januari. I bilens baksäte låg två skjutvapen.

Nästa gång någon såg paret, i fredags, hade de tagit sig till Florida, där de ska ha tiggt om pengar.

– Jag tror att det började som en lek, eller på skoj. Hittills har de begått brott i fyra delstater. Vi tycker inte att det är roligt, sa Norman Chaffins, sheriff i Grayson County, då om parets brottsturné.

Men två dagar senare kunde tonåringarna till slut gripas, i Panama City i Florida. Enligt 18-åringens mamma ska flickvännen först ha ljugit om sin ålder för sonen, och när det väl uppdagades att hon bara var 13 år ska han redan ha varit kär.

Brottsturnén har fått amerikansk media att jämföra paret med Bonnie & Clyde, verksamma under depressionen på 1930-talet i USA. De två åkte också på brottsturné i bil och rånade butiker och bensinstationer runtom i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro