ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade offer på pengar – i dag faller domen

Maria Forsström · 20 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Jenny Yttring blev lurad av solochvåraren. Nu vill hon att alla ska få veta. 

Jenny Yttring blev lurad av solochvåraren. Nu vill hon att alla ska få veta.  Foto: Lotta Imberg


Solochvåraren riskerar fängelse för stöld och bedrägeri

klar

Artikellänk är kopierad

DOM. I dag faller domen mot den 37-årige solochvårare som lurat ett 20-tal kvinnor och ett tiotal män på pengar. Han har satt i system att erbjuda dem att köpa en utlandsresa hyperbilligt. De har betalat honom i förskott, men sedan inte sett röken av vare sig biljett eller pengar.Mannen är helsvensk men har använt ett falskt italienskt namn.

Han har hävdat att han haft en syster som arbetar på SAS på Arlanda och att hon förfogat över outnyttjade företagsresor. Han har bett sina offer att sätta in pengarna på hennes mans konto i Swedbank, i själva verket hans eget. Pengarna har gått till spel, berättar han. Han har erkänt allt, men förnekar i vissa fall beloppen.Han riskerar nu fängelse för stöld och grovt bedrägeri.

Jenny är en av de lurade – ”Det är ingen kärleksfull person”

LURAD. Tjugotvååriga Jenny Yttring är en av de många som blivit lurade av den spelmissbrukande solochvåraren. De fick kontakt via Spray Date för drygt ett år sedan och träffades strax efteråt.– Han sa att han hade en vattenskada i sin lägenhet, så jag erbjöd honom att sova några nätter hos mig. Han blev kvar i nästan tre månader, säger Jenny Yttring.

Mannen var mycket charmig och kom med kärleksförklaringar hela tiden.– Redan efter en vecka började han prata om hur det skulle bli när vi fick barn. Själv är jag inte sådan men tänkte att han ju var äldre.  Det Jenny Yttring irriterar sig mest över är att hon egentligen inte var särskilt kär i honom. Hon menar att då hade det varit mer ursäktligt att bli lurad på det sättet. Många gånger har hon tänkt varför hon gjorde si eller så, och har skrivit ner allt som hänt. Han har förstört mycket av hennes tillit, och från början kände hon sig kränkt. Men nu är hon bara arg. Jättearg.– Alla ska få veta. Jag, vi, är verkligen inte de enda som råkat ut för det här. Många vågar inte säga till.– Det är ingen kärleksfull person. Han är någon jag inte känner, helt enkelt.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro