ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade pastor på 280 000 – låtsades vara cancersjuk

Clarence Frenker · 28 Feb 2011
Uppdaterad 28 Feb 2011

38-åringen hävdade att han hade cancer. Blåste kvinnlig pastor på hennes livsbesparingar. Han manipulerade mig totalt.” Döms till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett halvårs tid lyckades den 38-årige mannen övertyga sin omgivning om att han drabbats av en snabbväxande och aggressiv cancer. Han sökte andlig vägledning i en kristen hjälporganisation och började även arbeta ideellt. Men allt var en bluff – mannen var aldrig sjuk. I stället hade han systematiskt lurat en kvinnlig pastor i organisationen på 285 000 kronor. – Det var mina livsbesparingar och lite till. Han utnyttjade min vilja att hjälpa människor, säger hon till Metro. Bedragaren bad pastorn att låna honom pengar i olika omgångar med löfte om att de skulle återbetalas. Pengarna sa han skulle gå till nödvändiga ändamäl – i stället spenderade han dem på lyxkonsumtion. De gånger hon tvekade nämnde han att han hade kontakter i Hells Angels och Original Gangsters. – Han manipulerade mig totalt, jag hade inga som helst misstankar. Men nu har jag förstått att han studerat vad han skulle säga för att få mitt förtroende, säger kvinnan. Mannen döms nu till fyra månaders fängelse för bedrägeri. Han frias samtidigt från ett åtal där han misstänks ha hotat sin flickvän med att Hells Angels skulle döda hennes familj. Åklagare Camilla Larsson har ännu inte beslutat om domen ska överklagas.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro