ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lurade spelare på 3,8 miljoner med påstådda läggmatcher

Fredrik Beckman · 5 Dec 2013
Uppdaterad 5 Dec 2013

Den 29-årige göteborgaren lurade av en ensamstående pappa 3,8 miljoner kronor. Han började med att sälja tips om läggmatcher i tennis att satsa på oddset, och låtsades vara känd advokat, skattemas, polis och bankman.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Den ensamstående tvåbarnspappan hade förlorat sin fru i cancer. Han spelade på oddset på en spelsajt. I chatten kom han i kontakt med den 29-årige göteborgaren. De spelade en del tillsammans och gav varandra tips.

Så plötsligt hade 29-åringen tips om läggmatcher i tennis, som han fick från någon Mr X. Den ensamstående pappan hakade på.

– Jag såg min chans att vinna pengar så att jag och mina barn skulle få det bra ekonomiskt, skriver han i en skrivelse till polisen.

Vad han inte visst var att tipsen var falska, och många tips gick inte heller in. Då fick han möjlighet att göra en investering i den så kallade Mr X:s företag. Han satsade 120 000, någon som skulle generera i ett miljonbelopp.

Så blev det inte. Istället blev det en resa med pengar som satt fast, tvång att betala in allt mer pengar för att få loss de pengar som ”tullen i Tyskland” hade tagit i beslag. Fortsatta turer. Hela tiden med krav om att betala in mer pengar.

Han kontaktades via mail av en känd advokat som skulle hjälpa till, men behövde pengar för det, en anställd på Skatteverket, en polisman, en bankman. Alla skulle hjälpa honom ur knipan på något sätt. Alla krävde pengar.

Mannen lånade från banker, av vänner, av tidigare svärmor. Totalt hade 29-åringen, för det var han som tog alla pengarna, lurat av mannen 3,8 miljoner kronor, mellan 1 maj 2011 och december 2012.

Polisen kunde få upp spåret på göteborgaren när han hade sänt en mobiltelefon till den mannen. Misstaget var att sända paketet med egna namnet i avsändaren. När polisen tog honom till förhör erkände han direkt.

Han är själv tvåbarnsförälder och gift, men har hamnat i spelmissbruk. Genom att den drabbade mannen var lätt att bedra såg han sin chans att lura av honom pengar. Det började med de falska tipsen om läggmatcher i tennis, fortsatte med investeringen i Mr X företag och växte efter hand med olika personer för att göra storyn trovärdig.

Han själv var alla personerna: den kända advokaten, skattemasen, polismannen, bankmannen.

Genom de påhittade figurerna försökte 29-åringen vilseleda den lurade mannen och samtidigt vinna tid.

– Man fattar ju att man inte kommer undan detta, säger han förhör med polisen.

Igår åtalades 29-åringen för grovt bedrägeri vid tingsrätten i Göteborg.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro