ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lykke Li vill ut i världen

Sara Stolt · 28 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Youth novels” släpps på Lykke Lis egen label LL Recordings. 

”Youth novels” släpps på Lykke Lis egen label LL Recordings.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmstjejen Lykke Li, 21, känner sig blasé, lättuttråkad och gammal i själen. Nu släpper hon ett debutalbum som är fullspäckat med ångest.– Jag har varit som ett barn som vägrar inse att hon inte har den perfekta rösten. Jag har alltid varit dålig på att sjunga men det har jag struntat i, säger Lykke Li.

I morgon släpps debutalbumet ”Youth novels”, och efter år av träning känner den 21-åriga artisten att hon har hittat ett eget uttryck.

För att utveckla sin musikaliska stil spelade Lykke på klubbar och gator i New York under tre månader.– Där lärde jag mig att stå och skrika eftersom det var så stimmigt. Folk brydde sig ju inte ett piss, säger hon.

Troligtvis släpps debutalbumet i både England och USA. Lykke hoppas på det. Hon beskriver sig som en extremt rastlös person som vill ut i världen.

Förra året arbetade hon bland annat med Röyksopp och ”Youth novels” är producerad av Björn Yttling från Peter, Bjorn and John.– När jag träffar någon jag vill jobba med blir jag en liten parasit. Jag låg på Björn som fan. Jag ringde och ringde 10 000 gånger. Sedan sa han okej.

Resultatet blev en samling av sökande, dåliga relationer och schizofreni, enligt Lykke.– Jag älskar ångest. I världen finns det krig, död och mord. Det kan vara bra att bejaka det. Folk gillar när artister är fucked up.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro