ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Lyrro" ska skämta om allt och alla – precis som föregångaren

Maja Schiöler · 9 Jun 2017
Uppdaterad 9 Jun 2017
Lorry-gänget har fått nytillskott av Henrik Dorsin, Björn Gustafson och Nour El Refai inför den nya filmen.

Lorry-gänget har fått nytillskott av Henrik Dorsin, Björn Gustafson och Nour El Refai inför den nya filmen. Foto: Mauro López/Zap PR


Kultfilmen Yrrol” får en fristående uppföljare. ”Lyrro” börjar spelas in snart och kommer precis som sin föregångare att driva med samtiden – utan att vara rädd att trampa någon på tårna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi är alla fåniga. Kvinnor är fåniga, bögar är fåniga, män är fåniga, alla är vi någon gång fåniga och det måsta man få skoja om. Annars blir livet outhärdligt, säger Peter Dalle, hjärnan bakom ”Lorry”-världen som skrivit manus och regisserar och är skådis i filmen.

Lorry-gänget har fått nytillskott av Henrik Dorsin, Björn Gustafson och Nour El Refai inför den nya filmen, som spelas in i sommar och väntas ha premiär någon gång under nästa år.

– Jag är helt gränslöst glad för att få vara med och över att få ha så kul på jobbet. Att få vara del av den fasta ensemblen är skitkul, säger Nour El Refai.

Precis som ”Yrrol” kommer filmen att beröra samtidsfenomen. Filmen följer två par, ett som flyr Nordafrika för att få ett bättre liv i Sverige och ett som ”flyr” Sverige till Nordafrika för att bli sundare, snyggare och känna sig yngre.

”Kan inte göra en film som passar alla”

Många sketcher i filmen från 1994 skulle i dag väcka reaktioner.

– Vi har skapat en samtid där vi är mer politiskt korrekta, vilket är bra. De flesta har inte sett hela filmen utan sett enskilda sketcher och de är de tidlösa sketcherna som levt vidare, säger Nour El Refai.

Kan man skämta om vad som helst i det här jävla landet?

– Ja, nu gör vi ju det. Jag kan inte göra film som passar alla människor. Det kan ingen. De som har försökt har gjort jävligt dåliga filmer, säger Peter Dalle.

pil
”Lyrro – Ut & Invandrarna

• Vad. Fristående komedifilm till ”Yrrol”. Beskrivs som en nutidsbetraktelse av människors längtan efter lite grönare gräs.• När. Spelas in i sommar och kommer ha premiär under 2018.• Regissör och manus. Peter Dalle• Producent. Patrik Ryborn• Skådisar. Peter Dalle, Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Björn Gustafson, Nour El Refai, Claes Månsson, Henrik Dorsin med flera.

klar

Artikellänk är kopierad

Maja Schiöler
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro