ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lysande nykomlingar i Metro Tech Challenge

Aron Andersson · 22 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Per Hultén och Niclas Norlén på Lumenradio.

Per Hultén och Niclas Norlén på Lumenradio. Foto: Petra Jonsson


klar

Artikellänk är kopierad

NYKOMLING. Tänk dig följande, under Madonnas mest teknikkrävande stund på scen, någonstans mitt i ”Like a virgin”, slocknar hälften av strålkastarna. Tidigare stod ljustekniker handfallna i sådana lägen och tvingades klättra upp i ljusriggar för att söka felet. Med ny, trådlös teknik från Lumenradio kan all belysning skötas från en dator.

– Vi vill visa att vi hanterar de tuffaste förhållandena, för att sedan gå vidare till andra segment, säger Per Hultén, vd.

Tekniken har redan vunnit pris i Venture Cup, på branschens egen mässa i London och nu tilldelas de titeln årets nykomling i Metro Tech Challenge.– Det känns väldigt smickrande, vi har haft ett bra år och det känns roligt att bli uppmärksammade. Ju mer publicitet och erkännande, desto lättare är det att fortsätta göra bra saker, det är en viktig positiv spiral.

Nästa steg efter nöjesindustrin är att ge sig i kast med allmänbelysning. Att byta ut hela världens glödlampor mot klimatsmartare alternativ är en pågående, men kostsam process.– I många hus behöver man dra nya sladdar för att kontrollera ljuset, det kostar oerhört mycket pengar. Det behövs inte med trådlös teknik, säger Niclas Norlén, tekniskt ansvarig.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro