ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lyssningstips: Här är 14 grymma svenska poddar

Gustaf Larsson · 14 Feb 2018
Uppdaterad 14 Feb 2018

Foto: Pressbilder


Att ta sig an en ny podcast utan tidigare förkunskap kan vara ett stort steg. Poddarna är många, långa och svåra att hitta. Med anledning av det har Metro gjort jobbet och listat 14 av de bästa svenska poddarna just nu.

klar

Artikellänk är kopierad

”Hemma hos Strage”

Musikjournalisten Fredrik Strage bjuder in namnkunniga artister till sin lägenhet, eller Grand Hotel, för att prata om det de gillar bäst; musik. Intressanta samtal med kuriosa om låtar och artister vi inte trodde existerade.

”Nordmark Pod”

Firesides gamla trummis Per Nordmark ställer, på allra bredaste pitemål, frågor om musik, livet, döden och allt däremellan. Har man tur får man höra gästerna, som ofta är musiker, spela en slinga i slutet på avsnitten.

”Raseriet”

Kusinerna Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby samtalar om allt från populärkultur, relationer till rasism. Med ett kritiskt öga på samtiden guidar de oss lyssnare i rätt riktning.

”Singelrådet”

Emelie ”Ebbis” Roslund tar avstamp i självupplevda händelser som avhandlar livet som singel. Till sin hjälp har hon intressanta gäster som delar med sig av sina upplevelser.

”Människor”

Bodil Sidén och Simon Strand djupdyker och spekulerar i människan genom olika tematiserade avsnitt. Avsnitten avverkar alltifrån personlighetstyper till politiker, i intressanta samtal.

"<em
"<em

”Stefan och Thomas”

En ytterst lågmäld radioteater där vi får möta karaktärerna Stefan och Thomas i deras mitt-i-livet-betraktelser. Podden skildrar den göteborgska medelklassen helt utan schabloner – och det är väldigt roligt.

”Alla våra ligg”

Amanda Colldén och Anna Dahlbäck pratar öppet, ärligt och roligt om ämnet det ofta är svårt att prata om; sex. Podden har även ynglat av sig till en tv-serie på SVT play.

”Allt du velat veta”

Fritte Fritzon bjuder in experter som på ett lättillgängligt sätt förklarar svårbegripliga ämnen. Ett väldigt roligt sätt att nå peak allmänbildning.

”Snedtänkt med Kalle Lind”

Sveriges radios ”Snedtänkt med Kalle Lind” djupdyker i minst sagt udda ämnen på ett underhållande och bildande vis. Ämnena kan skifta mellan allt från ”SVT:s 60-tal” till ”Subkulturen Göteborg”.

”Obiter Dictum”

Tobias Norström och Billy Rimgard pratar, högt och lågt, om populärkultur i alla dess former. Ämnena pendlar mellan “turkisk nanotech” och ”Westworld” – alla samtal lika djuplodande.

”Kulturens ABC”

”Världens bästa podcast, punkt”. Så förklarar huvudrollsinnehavarna Cecilia Suhaid Gustafsson och Caisa-Stina Forssberg själva sin podd. De pratar om kultur i alla dess former, med en utgångspunkt vi inte är vana vid. Därför är vi benägna att hålla med i deras beskrivning.

”Kulturskymning”

DN kulturs podcast där Greta Thurfjell, Hanna Fahl och Kristofer Ahlström dyker ner i populärkulturella fenomen under veckan som gått.

”Skäringer & Mannheimer”

Mia Skäringer och Anna Mannheimer hade aldrig träffats innan de satte sig ner och började podda. Nu är de nära vänner, och samtalen går inte av för hackor.

”Blankens Swanberg”

Cecilia Blankens och Johanna Swanberg pratar om livet utifrån sig själva. En boende i Los Angeles och den andra i Stockholm gör att samtalen bjuder på betraktelser från två vitt skilda håll.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro