ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lyxig skolavslutning för Guldhedsskolans nior

Madeleine Korneliusson · 13 Jun 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Niorna på Guldhedsskolan fick en lyxig överraskning under gårdagens avslutningsmiddag. I bamba väntade en trerätters meny på skolans finporslin – skapad av krögaren Pelle Danielsson från Restaurang Hos Pelle.

– Vi blev Slow Food-premierade samtidigt och under premieringsmiddagen så pratade vi lite om ett eventuellt samarbete, säger Annika Ramm, köksmästare på Guldhedsskolan. Sagt och gjort. När niornas avslutningsmiddag närmade sig frågade Annika Ramm om Pelle ville hjälpa till. – Han har hjälpt oss med att skapa en meny och med att köpa in varor. Det är lite annorlunda rätter än vad vi skulle kunna hitta på själva. Sedan även med att lägga upp snyggt och snitsa till det lite som vi i skolkök inte är så vana vid.

– Han har verkligen ställt upp på frivillig basis. Det är jättekul!Niornas meny Förrätt: Tartar på Vänernlax med sparris, rostade frön och senapskräm på ett krispigt bröd. Varmrätt: Tafelspitz med ragu på kål och morot, potatiskaka och pepprig rödvinssås. Efterrätt: Vaniljkräm med färska råsockerrörda jordgubbar och smördegsflarn.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro