ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lyxiga lakan gav Kristina Lindhe pris

Katarina Arnstad Elmblad · 21 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Kristina Lindhe fick i går motta Ruter Dams förebildspris 2007 för att hon är en förebild för andra kvinnliga entreprenörer. 

Kristina Lindhe fick i går motta Ruter Dams förebildspris 2007 för att hon är en förebild för andra kvinnliga entreprenörer.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Imberg

FÖREBILD. Kristina Lindhe kryper varje natt ner i Lexingtons lyxiga lakan. Och det är inte så konstigt eftersom hon är en av grundarna av det prestigefyllda varumärket.I går fick hon motta Ruter Dams förebildspris 2007 för att hon är en förebild för andra kvinnliga entreprenörer.– Kristina Lindhe har på kort tid lyckats skapa ett nytt varumärke och koncept, som hela tiden växer och som varit lönsamt under en längre tid, säger Gunilla Arhén, vd för Ruter Dam, som är ett chefsutvecklings- och mentorprogram för kvinnor.

Du är något av en doldis i Sverige. – Jag tycker inte att jag är speciellt intressant som person. Jag har låtit varumärket tala för sig självt.

Många tror att Lexington är ett amerikanskt märke.– Det är bara i Sverige man tror det.

I prismotiveringen står det att du är en förebild för unga kvinnliga entreprenörer. – Jag har aldrig tänkt på mig själv som en förebild, men om jag kan vara det så är det bara positivt.

Du är utbildad lärarinna, varför sadlade du om?– Jag har alltid haft ett stort intresse för färg och form och kände att det var det jag ville syssla med.

Lexington säljs på prestigevaruhus som NK i Stockholm, men också på anrika Harrods i London. Måste man vara rik för att ha råd att krypa ner i ett Lexingtonbäddset på natten?– Nej, man måste inte vara rik för att få sova i Lexington. Det ska inte vara oåtkomligt. Man kan spara eller ge bort det i present.

Vilken är målgruppen?– Många familjer i ”bygga-bo-generationen” väljer Lexington.

Varför ska jag köpa ett dyrt Lexingtonbadlakan och inte ett billigare bäddset från Ikea?– För att vi har bättre kvalitet.

Vad kostar ett bäddset från Lexington?– Ett påslakan kostar 1 100 kronor, ett örngott går på 365 kronor och underlakan kostar 600 kronor.

Har du blivit rik på konceptet?– Nej, jag har inte blivit rik, men vi har det bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro