ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lyxkryssare i sikte

Lars Carlsson · 19 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Aidablus systerfartyg, Aidabella, kommer till Göteborg i april. 

Aidablus systerfartyg, Aidabella, kommer till Göteborg i april. 


klar

Artikellänk är kopierad

HÄR ÄR LYXKRYSSARNA – KLICKA FÖR ATT SE TABELLEN
HÄR ÄR LYXKRYSSARNA – KLICKA FÖR ATT SE TABELLEN

De stora kryssningsfartygen blir fler och fler i Göteborg. I år dyker de första jättarna upp i april.Störst av dem alla är Aidabella, 252 meter lång.Vid millennieskiftet tog Göteborgs hamn emot cirka fem kryssningsfartyg per år. I dag tar hamnen emot 20–25 från olika länder.

Utvecklingen är bra för Göteborgs ekonomi, säger Åsa Burman, chef för färje- och kryssningsfartygen i Göteborgs hamn.– Hamnen får in intäkter via hamntaxorna och staden tjänar på det i form av fler gästnätter och turister som shoppar.

Göteborgs hamn deltar i det internationella organet Baltic Cruises, där hamn­städer i Skandinavien och runt Östersjön medverkar.

Åsa Burman tror att kryssningsfartygen blir fler de närmaste åren.– Jag kan tänka mig att hamnen kan ta emot 100 anlöp om några år. Det har vi kapacitet för.Kryssningsfartygen anlöper till Frihamnen. De fartyg som inte kan passera under Älvsborgsbron parkerar i Skandiahamnen.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro