ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M: Blir ingen lagstiftning om lägstalöner

Ida Gustafsson · 16 Mar 2016
Uppdaterad 16 Mar 2016
Anna Kinberg Batra (M) säger nej till lagstiftning om lägstajobb.

Anna Kinberg Batra (M) säger nej till lagstiftning om lägstajobb. Foto: TT


Moderaterna kör över de andra allianspartierna i frågan om hur nyanlända ska få jobb. De säger nej till en lagstiftning om lägstalöner om de borgerliga vinner valet 2018, rapporterar Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Annie Lööf (C) föreslog att arbetsmarknaden, fack och arbetsgivare, skulle ordna frågan själva genom att teckna avtal om enkla jobb med sänkta lägstalöner. Om de inte ville lösa frågan ville Centern ha lagstiftning på området. Förslaget om lagstiftning har fått stöd av både Liberalerna och Kristdemokraterna stödde. 

– Att det är fokus på fel saker. Sveriges stora problem är utanförskapet, att det är för många som inte fått sitt första jobb. Då är det det problemet som ska lösas, genom fler jobb och fler vägar in, för att också kunna få dem, om man inte har fått fäste, säger Kinberg Batra till Ekot. LÄS MER: Nyanlända Marina: Sänk inte min lön – jag har kämpat hårt för att få jobb 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro