ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M har granskat S-propaganda på arabiska – kunde spåras till Kuwait

Valerie Kaspersen · 5 Sep 2018
Uppdaterad 5 Sep 2018
Nu lämnar Moderaterna och PWC över granskningen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Nu lämnar Moderaterna och PWC över granskningen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Foto: Pixabay/ Skärmdump Facebook


Med bara dagar kvar till valet presenterar Moderaterna en kartläggning av desinformation som spridits av Socialdemokraterna på arabiska.

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av augusti spred Socialdemokraterna missvisande information om Moderaterna och Sverigedemokraterna på arabiska på sociala medier. 

I en extern kartläggning gjord av revisionsbyrån PwC visar det sig att desinformationen går att spåra till ett Facebookkonto som ska ha sin bas i Gulfstaten Kuwait. 

– Den utpekade ursprungskällan har sannolikt ett oriktigt namn, säger Johan Wiktorin, IT-säkerhetsansvarig på PWC under en presskonferens.

Enligt granskningen delades det första inlägget av Islamiska center i Alingsås Mosque.

Nu lämnar Moderaterna och PWC över granskningen till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och till den internationella organisationen OSSE.

– Vår uppfattning är att Socialdemokraterna har tagit alldeles för lätt på den här frågan, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro