ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M och KD:s besvikelse efter Centerns beslut: "Ett svek"

Alexandra Andersson · 11 Jan 2019
Uppdaterad 12 Jan 2019
Besvikelsen är stor hos Moderaternas och Kristdemokraternas ledare.

Besvikelsen är stor hos Moderaternas och Kristdemokraternas ledare. Foto: TT


Uppgörelsen mellan S, MP, C och L är en stor besvikelse för Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor. “Det är ett svek för alla som röstade på de fyra allianspartierna, säger Kristersson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen meddelade Annie Lööf att C-ledningen rekommenderar partiet att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Även Liberalerna verkar gå mot samma riktning.

– Jag beklagar djupt om detta också blir deras beslut. Det vore riktigt dåligt för Sverige, säger Ulf Kristersson under en presskonferens under fredagen.

M: ”Spräcker alliansen”

Enligt Kristersson har partiet fört diskussioner med Liberalerna, och framför allt Centerpartiet, under hela jul- och nyårshelgen. Om L och C släpper igenom Stefan Löfven som statsministerkandidat vore det “riktigt sorgligt för alla borgerligt sinnade” och ett “svek för alla som röstade på de fyra allianspartierna, menar M-ledaren.

– Om dagens besked blir verklighet spräcker C och L alliansen. Alliansen finns naturligtvis inte nationellt om ett eller två partier i praktiken blir del av en S- eller MP-regering, säger han.

– Jag tror att det skulle vara ett historiskt misstag, säger Ulf Kristersson.

KD: ”Röstar ner Löfven”

Även Kristdemokraternas partiledare Ebba Bush Thors besvikelse är stor.

– Det här betyder att Sverige nu berövas möjligheten till ett nytt ledarskap. Jag beklagar att C väljer att lämna alliansen, säger hon under fredagens presskonferens.

Enligt Buch Thor kommer Kristdemokraterna att rösta ner Löfven som statsminister.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro