ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M: Öppna krogen – dygnet runt

Katarina Arnstad Elmblad · 7 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

JOURKROG. Socialborgarrådet Ulf Kristersson (m) vill att Stockholms nattklubbar ska få ha öppet dygnet runt.Men såväl Länsstyrelsen som stockholmspolisen ställer sig skeptiska till senare öppettider som leder till ökad alkoholförtäring och att brottsligheten blir värre.-När man vet hur det ser ut i stan i dag med allt våld som är centrerat kring krogarna på Stureplan så bör man vara väldigt, väldigt försiktig med att ge senare serveringstider, säger Jan-Olof Tidbeck på Länsstyrelsens tillståndsenhet.

Polismyndigheten i Stockholm ser stora risker med servering på krogarna efter klockan tre.Roger Jansson är gruppchef vid stockholmspolisens tillsynsenhet och ansvarig för remisshanteringen för yttranden gällande utskänkningstillstånd.-Ju senare på natten det blir desto med berusade blir människor och då har man ännu större tendens att ta till knytnävarna, säger han.

I dag har Stockholms stad möjligheten att själva besluta om vilka serveringstider som ska gälla men i förarbetana till lagen sägs att polismyndighetens uppfattning ska väga tungt vid bedömning om en krog ska få utökad serveringstid.Men det har staden ibland struntat i.

Nyligen kritiserade länsstyrelsen staden i ett antal ärenden där man tillät öppethållande till klockan fem trots att polismyndigheten avstyrkt ansökningarna med hänvisning till att senare serveringstider per automatik leder till bråk.Socialtjänsförvaltningen får nu i uppdrag att göra en översyn om möjligheten för nattklubbar att ha dygnet runt öppet.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro