ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M-politiker anmäld för ofredande

Leif Oldenburg · 22 Okt 2013
Uppdaterad 22 Okt 2013

En moderat riksdagsman har anmälts för sexuellt ofredande. Anmälan lämnades in av en kvinna i eftermiddags.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt SVT Nyheter har anmälan gjorts av en yngre partikamrat och ofredandet ska ha skett under en partiaktivitet.

– Jag har fått information om att han har blivit polisanmäld. Det ser jag mycket allvarligt på, säger Anna Kinberg Batra, gruppledare för Moderaterna i riksdagen till Expressen.

Ingen åklagare har ännu tilldelats målet och riksdagsmannen var inte i juridisk mening misstänkt för något brott. Under onsdagen ska ärendet läggas ut på en åklagare. Först då beslutas det om en förundersökning ska inledas eller inte.

– Han har inte blivit delgiven om något brott. Så jag tycker också det är viktigt att invänta besked från rättsvårdande myndigheter, säger Kinberg Batra till Expressen.

Moderatpolitikern har suttit i riksdagen i snart fyra mandatperioder och har haft en framträdande roll i partiets riksdagsarbete. Han har även varit ordförande i en statlig utredning.

Den anmälde politikern lämnade en skriftlig kommentar på tisdagskvällen.

"Jag avvisar den aktuella anklagelsen och konstaterar vidare att jag inte är delgiven misstanke om brott. Jag välkomnar att anmälan utreds och under tiden har jag inga andra kommentarer", skriver han i ett mejl.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro