ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M-politiker får maxstraff för narkotikasmuggling

Evelina Olsson · 28 Feb 2012
Uppdaterad 27 Feb 2012
Kokainbeslag från en annan smugglingshärva.

Kokainbeslag från en annan smugglingshärva. Foto: Scanpix


Ligan smugglade stora mängder kokain i importerade lyxbilar från USA. Nu döms bland annat en moderatpolitiker, till 14 års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

För två av männen innebär Hovrättens dom en skärpning från det tidigare utdömda straffet på 10 års fängelse. Männen avslöjades sedan en av ligamedlemmarna åkt fast i USA och gått med på att jobba som infiltratör i utbyte mot strafflindring.

Hemliga agenter kunde sedan följa Malmömännens framfart i Kalifornien där de köpte en silverfärgad Corvette som senare skulle användas vid smugglingen. Männen hyrde även ett hus med ett tillhörande garage där de paketerade och gömde 18 kilo kokain bakom bilens baklyktor. Fotografier, dolda mikrofoner och hemlig rumsavlyssning är några av medlen som användes för att samla bevis mot ligan.

Den 48-årige moderatpolitikern, som enligt hovrätten var en av ligans huvudmän, döms för att ha hanterat sammanlagt 22 kilo högkoncentrerad kokain. I domen framgår det bland annat att han var den som tog emot en av bilarna, en Ford Explorer, i Malmö och körde den till ett garage som han hyrt där ”tömningen” skulle ske.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro