ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M-politiker riskerar uteslutning efter oacceptabla uttalanden”

Clara Guibourg · 14 Feb 2014
Uppdaterad 14 Feb 2014

Foto: Vallentuna.se/Twitter


Björn Schaerström rasade mot invandringspolitik och islam. Nu riskerar moderata kommunpolitikern uteslutning efter det han skrivit på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

M-politiker rasar mot invandrare
M-politiker rasar mot invandrare

"Vi vill ta mig fan inte försörja dem," skriver Schaerström om invandring. Till vardags är han kommunpolitiker i Vallentuna. På Twitter har han skrivit rasande kritiska inlägg om den egna regeringen, islam, invandring, judar och samer. 

”Hallå alla dumskallar i riksdag SR & SVT! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare. MEN VI VILL INTE BETALA FÖR DET!!!” skriver han.

– Jag står för allt jag skriver, säger Schaerström till Dagens Nyheter.

Tidigare har han kritiserat Volvos Zlatanreklam och även samer: ”Unken samisk nationalism ett hån mot demokratin,” skriver Schaerström, som ändå säger att han inte är emot invandrare. 

– Vem som helst får komma hit och bidra. Men jag tänker inte betala för det. Sverige kan inte hjälpa alla i hela världen.

Moderaternas kommunikationschef i Stockholm, Elisabeth Somp, berättar för tidningen att ett ”skyndsamt” uteslutningsärende nu inletts. 

– Det är oacceptabla uttalanden som han lägger fram.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro