ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M-politikern attackerades i sitt hem – misstänkt hatbrott

Malin Hansson · 9 Mar 2016
Uppdaterad 9 Mar 2016
Alexander Bengtsson bekräftar att han attackerats i sitt hem under natten till onsdagen. 

Alexander Bengtsson bekräftar att han attackerats i sitt hem under natten till onsdagen.  Foto: Privat


Förtroendevalda moderatpolitikern Alexander Bengtsson attackerades i sitt hem i natt. En främmande man knackade på Uppsalapolitikerns dörr och rispade honom i magen. Polisen utreder händelsen som ett misstänkt hatbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Under natten till onsdagen, klockan 00:30, attackerades lokalpolitikern Alexander Bengtsson i sitt hem i Uppsala, vilket han bekräftar för Metro. 

– Han säger att någon knackade på dörren och där stod en person som anföll honom med kniv och rispade honom på magen och sedan försvann därifrån, säger Daniel Ågren, inspektör vid Uppsalapolisen till SVT Nyheter Uppsala.

Politikern togs till sjukhus men är inte allvarligt skadad. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt hatbrott.

Alexander Bengtsson, förtroendevald för Moderaterna i Uppsala kommun sedan årsskiftet 2014/2015.

Alexander Bengtsson har dödshotats flera gånger och nyligen misshandlades han. Senast i måndags berättade han om hoten för Uppsala Nya Tidning. Hoten handlar bland annat om hans hudfärg, sexuella läggning och inställning till invandring.

I februari fick en festlokal han befann sig i utrymmas och han eskorterades av polis från platsen.

Lars-Peter Swärdh, partiombudsman Uppsala län, ser allvarligt på händelsen och säger att de nu stöttar politikern inom partiet. 

– Det här är jätteallvarligt. Polisen tar det på största allvar, vilket är viktigt. Nu stöttar vi honom inom partiet, säger han.

Det är en person som hotats flera gånger tidigare – borde han ha skyddats bättre?

– Vi från partiet har en plan för att hantera sånt här och det är ingenting vi pratar om utåt. Men i det här fallet har vi gjort allt vi kan. Vi vill också poängtera att det är polisen som utreder hot och vi är tydliga med våra politiker att de alltid ska anmäla om de utsätts, säger Lars-Peter Swärdh.

Även andra lokalpolitiker har utsatts för hot, bland annat från högerextrema de senaste veckorna, skriver Uppsala Nya Tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro