ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M: Skärp reglerna för gömda flyktingar

Ida Gustafsson · 15 Okt 2015
Uppdaterad 15 Okt 2015
Moderaterna vill förlänga tiden från avslagsbeslut till ny asylsökan för flyktingar

Moderaterna vill förlänga tiden från avslagsbeslut till ny asylsökan för flyktingar Foto: TT


Moderaterna vill förlänga tiden från avslagsbeslut till ny asylsökan för flyktingar – för att förhindra att de gömmer sig. Det är ett skuggsamhälle som håller på att växa fram”, säger Johan Forsell (M), migrationspolitisk talesperson.

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon inleds de blocköverskridande samtalen om flyktingkrisen. Men redan nu har en del nyheter om vad partierna vill säga i frågan.  I går meddelade Miljöpartiet att de öppnar upp för låglönejobb genom att exempelvis föra reparationskostnader avdragsgilla enligt RUT.

► LÄS MER: Fridolin: Miljöpartiet är inget vänsterparti

Till Ekotuppger Moderaterna i dag att de vill skärpa regler för de flyktingar som gömmer sig i Sverige efter att de fått avslag från Migrationsverket.  I dag finns en tidsgräns på fyra år innan saken kan prövas igen. Den tiden vill moderaterna nu förlänga för att förhindra att fler flyktingar går under jorden.  – Ja, därför att då är det en högre tröskel för att kunna göra det på nytt, det är längre tid som du då behöver vara gömd. och vi tror att i den här exceptionella situationen som vi är i just nu måste vi se över många saker - och det här är en av dem, säger Johan Forsell till Ekot.  Migrationsverket har ingen statistik på hur många som gömmer sig under fyra år för att sedan söka asyl på nytt. Utöver detta förslaget har moderaterna sedan tidigare föreslagit tillfälliga uppehållstillstånd och hårdare krav på anhöriginvandring. 

Hohan Forssell (M)
Hohan Forssell (M)Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro