ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

M-topp avgår efter avslöjande om felaktiga bilersättningar

Filip Joelsson · 21 Aug 2018
Uppdaterad 21 Aug 2018
Moderaternas riksdagsledamot Michael Svensson lämnar politiken efter avslöjande om felaktiga bilersättningar.

Moderaternas riksdagsledamot Michael Svensson lämnar politiken efter avslöjande om felaktiga bilersättningar. Foto: IBL


Den moderata riksdagsledamoten Michael Svensson lämnar politiken efter Aftonbladets avslöjande om att han krävt ersättningar för bilresor i Sverige, när han i själva verket befunnit sig utomlands.

klar

Artikellänk är kopierad

Moderaternas riksdagsledamot Michael Svensson lämnar politiken, skriver Hallands Nyheter.

– Jag har kommit fram till att det enda riktiga beslutet är att jag inte ställer upp i valet och att jag stryks från samtliga listor, säger Michael Svensson till tidningen.

Beskedet kommer efter att Aftonbladet under tisdagen publicerat en granskning som visar att Michael Svensson ska ha krävt ersättning för bilresor i Sverige, när han i själva verket befunnit sig utomlands på semester.

LÄS MER
Hanif Bali hoppar av Moderaternas partistyrelse efter mejlskandalen

Enligt granskningen ska Michael Svensson ha fått ut 378 000 kronor i bilersättning sedan 2014, vilket är den högsta summan av samtliga riksdagsledamöter.

Aftonbladets granskning visar att Svensson vid minst åtta tillfällen begärt ersättning för bilresor i Sverige när han befunnit sig i utlandet, vilket innebär att han tagit emot minst 15 000 kronor i ersättning som han inte har rätt till.

Inledningsvis hävdade Svensson att utbetalningarna berodde på ”slarv” och att alla resor han begärt ersättning för faktiskt har ägt rum, men att han angett fel datum för resorna.

Senare under dagen erkände dock Svensson att han gjort fel, och under tisdagskvällen meddelade han sin avgång från politiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro