ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M vill dra in pass vid terrorresor

TT · 31 Jul 2015
Uppdaterad 31 Jul 2015
Moderaterna vill ha skarpare åtgärder mot terrorresor.

Moderaterna vill ha skarpare åtgärder mot terrorresor. Foto: TT/ Montage


Moderaterna vill att det ska vara möjligt att dra in pass för personer som misstänks planera att resa utomlands för att delta i terroristaktiviteter.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi måste ha skarpare åtgärder mot terrorresor för att bekämpa den här fruktansvärda verksamheten, säger moderatledaren Anna Kinberg Batra till SVT.

Hon tillägger att den fria rörligheten är väldigt viktig, men att den internationella terrorismen ytterst hotar öppenhet och rörlighet.

– Därför är kraftiga åtgärder mot terrorism och radikalisering ett sätt att skydda öppenheten och rörligheten för alla andra, säger Kinberg Batra.

LÄS MER: Karolinas son Lukas, 18, dog som IS-krigare i Syrien

Totalt handlar det om ett åtgärdsprogram på 20 punkter för att motverka radikalisering, våldsbejakande extremism och terrorism.

M vill också att Säpo ska få ökade möjligheter till hemlig dataavlyssning, något som föreslogs i den utredning om terrorresor som justitieminister Morgan Johansson (S) tog emot tidigare i somras.

LÄS MER: Folkpartiet: Stockholms stad vill ge IS-krigare förtur i bostadskön​

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro