ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Macaronen är här – men utan ketchup

Lotta Imberg · 6 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Felicia Elb, 19, på Chokladfabriken visar upp ett fat med minisar.

Felicia Elb, 19, på Chokladfabriken visar upp ett fat med minisar.


klar

Artikellänk är kopierad

Macaroner i regnbågens färger och smaker.
Macaroner i regnbågens färger och smaker.

Kirsten Dunst proppade munnen full med franska pastellfärgade godsaker i filmen ”Marie Antoinette” och världen fick upp ögonen för macaronen. Nu fylls kaféerna med små små bakverk. Metro guidar dig till minitrenden.  En liten läckerbit till kaffet har konkurrerat ut supersizemuffinsen från stans fik. Så här efter julsvullandet kanske en mer hälsosam hållning till fikandet passar bra. 

Men vad är egentligen en macaron?

Fransmannen Sébastien Boudet driver bageriet Petite France på Kungsholmen i Stockhholm. För honom är macaroner inget nytt. I Paris har macaroner funnits i över två sekel. – Macaroner är marräng bakad av mandelmjöl. Två marränger klistras ihop med en kräm till en macaron.

Enligt Sébastien är det de exklusiva förpackningarna och kopplingen till mode och Paris-glamour som har tagit sötsakerna till trendhimlen. – Nu har det blivit extremt trendigt, säger han.

Macaroner är streetsmart mat. Man behöver ingen tallrik, det kladdar inte och man kan smaksätta krämen med både sött och salt.

Och trenden har spridit sig. Utbudet av små bakverk har exploderat. De stora kaffekedjorna erbjuder minimuffins, konditorierna bakar minisemlor och på Chokladfabriken i Stockholm serveras biskvier i ministorlek.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Imberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro