ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Macy Gray

Stockholm hannah sjostrom · 27 Mar 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Macy Gray har många järn i elden. Förra året medverkade hon i tre filmer och i dag släpps albumet ”Big”. Ändå är hon uttråkad.

- Jag vill testa något nytt och flytta till Europa, säger hon när Metro träffar henne i hemstaden Los Angeles.

Hon har onekligen en speciell röst, även när hon talar. ”Marge Simpson på helium” som någon elakt beskrev den.

- När jag växte upp pratade jag knappt alls eftersom varje gång jag öppnade munnen skrattade folk åt mig. Det var inte förrän för fem år sedan jag började snacka, berättar hon när vi ses på Roosevelt Hotel i Hollywood.

Att sälja 7 miljoner av debutskivan måste väl ha stärkt självförtroendet?

- Jo, fast än i dag tänker jag efter en gång extra innan jag säger någonting. Men det är inte lika illa som förr.

Förutom musikkarriären har Macy Gray också medverkat i ett stort antal filmer och tv-serier. Förra året syntes hon i långfilmerna ”Shadowboxer”. ”Idlewild” och ”Domino”. Hon har även skapat egna klädkollektioner.

- När man är en celebritet är det viktigt med kläderna. Ditt jobb är att underhålla och om du går längs röda mattan måste du vara värd att titta på.

Hon är entusiastisk över ”Big” men tycker att arbetet med skivan blev väl utdraget. I producentstolen satt Will I Am (Black Eyed Peas) och bland gästerna hörs Justin Timberlake, Fergie och Natalie Cole.

- Jag fick ställa mig i kön och vänta på min tur. Folk tror att bara för att jag är Macy Gray så ska de komma springandes men jag var tvungen att vänta som alla andra.

Den rastlösa sångerskan säger att hon ser fram emot att turnera med de nya låtarna. Möjligtvis för att det ger henne chansen att lämna LA.

Du kanske skulle flytta till Sverige?

- Jag vill nog helst bo någonstans lite varmare. Kanske Spanien... Jag är uttråkad och vill se vad som finns därute.

Patrik Wirén

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm hannah sjostrom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro