ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madde och Chris krävs på skulder – för hundratusentals kronor

Emma Kirkhoff · 22 Jan 2015
Uppdaterad 22 Jan 2015
Chris O´Neill och prinsessan Madeleine krävs på skulder i USA.

Chris O´Neill och prinsessan Madeleine krävs på skulder i USA. Foto: Maja Suslin/TT


Prinsessan Madeleines make Chris O´Neill krävs på flera skatteskulder i USA. Totalt rör det sig om närmare 350 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Även prinsessan Madeleine är betalningsansvarig för skulderna eftersom paret äger äger en bostad tillsammans, rapporterar Expressen.

Av dokument från New York Citys skattekontor framgår det att paret inte har betalat fastighetsskatt för den lägenhet som de köpte i staden 2013.

Enligt Expressen har den kvartalsvisa betalningen av fastighetsskatten uteblivit sedan finansmannen Chris O´Neills bolag Warwick International LLC köpte bostaden. Eftersom Madeleine äger halva lägenheten är hon skyldig hälften av skatteskulden – knappt 15 000 kronor. 

Men skatteskulderna stannar inte där. Enligt Expressen har paret en sammanlagt skuld på 350 000 kronor. Utöver lägenheten i New York har de också en obetald skatteskuld på drygt 260 000 kronor för sitt sommarhus i Florida. 

Dessutom ska Chris O´Neill ha ytterligare en privat skatteskuld på 65 000 kronor, pengar som han har varit skyldig sedan 2010. Den ska delstaten New York, enligt Expressen, ha utfärdat en så kallad ”warrant” för – en dom som gör att myndigheterna kan utmäta tillgångar och lägga beslag på tillgångar.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro