ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madelein, 24, tar sig tid för Tjejzonen

Katarina Matsson · 4 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Trots ett späckat schema hinner Madelein Ryding med att vara ”storasyster”  åt en ung tjej i gymnasiet.  

Trots ett späckat schema hinner Madelein Ryding med att vara ”storasyster”  åt en ung tjej i gymnasiet.   Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Heltidsplugg, eget företag, extrajobb som lärarvikarie. Trots ett späckat schema tar sig Madelein Ryding, 24, tid för volontärarbetet på Tjejzonen i Stockholm. – Alla borde testa, säger Madelein Ryding, 24 år, som själv jobbar ideellt som ”storasyster”. – Man kan alltid klämma in en timme här och var. Volontärarbetet går att anpassa efter den tid man har, säger hon.

Som ”storasyster” är hon kontaktperson för en ung tjej som går i gymnasiet. – Poängen är att stärka unga tjejers självförtroende och självkänsla, säger Madelein Ryding.

Ibland ses de tre timmar i veckan, ibland bara någon gång i månaden. De går på bio, fikar eller gör något annat de känner för. – Det beror på hur mycket vi har att göra vid sidan av, säger Madelein.

Responsen från omgivningen har varit stor, många är intresserade och känner att de själva vill göra något liknande. Hon tycker själv att jobbet är väldigt roligt och ger henne mycket tillbaka. – Det är jättekul att träffa en tjej som går i gymnasiet. Det väcker väldigt mycket minnen om ens egen gymnasietid. Jag tror och hoppas att min ”lillasyster” också får ut något av mig, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro