ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Madeleine har också blivit avslängd

Clarence Frenker · 6 Sep 2013
Uppdaterad 6 Sep 2013

SL. Handikappade Emelie Carlsson slängdes av bussen på grund av sin rullstol. Nu ger chauffören sin version: Den stod i vägen. Och Emelie är inte ensam. Även Made-leine Palmgren har slängts av bussen.

klar

Artikellänk är kopierad

Handikappade Madeleine Palmgren i Haninge har precis som Emelie Carlsson, som Metro rapporterade om i går,  blivit avslängd från SL-bussar utan att bussföraren förklarar varför.
Handikappade Madeleine Palmgren i Haninge har precis som Emelie Carlsson, som Metro rapporterade om i går,  blivit avslängd från SL-bussar utan att bussföraren förklarar varför.Foto: Lotta Bergseth

I går kunde Metro berätta hur handikappade Emelie Carlsson, 29, slängdes av en SL-buss i Haninge på grund av sin rullstol.

Nu ger busschauffören sin version av händelsen:

– Föraren har inte haft något ont uppsåt enligt den rapport han återgett här i alla fall, utan han har helt agerat utifrån ett säkerhetsperspektiv, säger Johan Nordfjäll på Keolis.

Enligt Nordfjäll påstår chauffören att det var många barnvagnar på bussen vilket gjorde att rullstolen inte fick plats.

Enligt DO-anmälan som lämnats in om händelsen fanns det gott om plats på bussen. Inte heller uppgav chauffören varför, vilket ska ha fått vittnen att reagera.

– Det han säger stämmer inte. Det var inte fullt på något sätt, säger Emelies assistent Sanna Olsson.

Och Emelie är inte ensam om att ha drabbats.

Handikappade Madeleine Palmgren vittnar om hur hon flera gånger tvingats lämna bussar utan någon särskild anledning.

– Jag använder min permobil nästan jämt och åker väldigt ofta kollektivt. På bussarna har det hänt att jag blivit väldigt illa bemött. Om det är trångt eller finns barnvagnar är det självklart att jag inte ska åka med, men när det inte finns någon förklaring känns det tråkigt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro